Kultūras, izglītības un zinātnes ziņas skan radio NABA ēterā pirmdien, otrdien, trešdien un piektdien no 15:00-15:10.

Svinīgā ceremonijā pasniegtas Latvijas Studentu apvienības Gada balvas.
Par Gada studentu tika atzīts Latvijas Universitātes students Rihards Blese, savukārt Gada studējošo pašpārvaldes tituls otro gadu pēc kārtas tika piešķirts Liepājas Universitātes Studentu padomei.  Kopumā balvas piešķirtas 13 dažādās nominācijās.

Janvāra beigās Rīgā notiks programmēšanas apmācības "Rails Girls", kuru mērķauditorija ir sievietes.
Apmācības notiks 25. un 26.janvārī, bet pieteikties var līdz rītdienai, 8.janvārim. "Rails Girls" ir starptautiska kustība, kuras mērķis ir sniegt sievietēm rīkus un palīdzību, lai viņas varētu labāk izprast tehnoloģijas un ar to starpniecību īstenot savas idejas. Plašāka informācija pieejama mājaslapā railsgirls.com.

Rīgas Stradiņa universitātē sākusies ziemas uzņemšana trīspadsmit starptautiski orientētās un mūsdienīgās pamatstudiju un maģistra programmās, piedāvājot ikvienam interesentam kļūt par uztura speciālistu, fitnesa treneri, sociālo antropologu, biomedicīnas ekspertu vai dažādu jomu tiesību speciālistu. Plašāka informācija publicēta mājaslapā rsu.lv.

Tīmekļa analītikas firmas Experian Hitwise informācija liecina, ka nesenais tracis ap plānotajām izmaiņām Instagram privātuma noteikumu politikā itin nemaz nav kaitējis tā darbībai.
Instagram decembra vidū sacēla pamatīgu traci, paziņojot, ka veiks izmaiņas lietošanas un privātuma politikas noteikumu terminoloģijā. Lai vētru nomierinātu, sociālā vietne, kas tagad pieder Facebook, nekavējoties veica korekcijas un atgriezās pie 2010.gada lietošanas noteikumu terminoloģijas.

Uz jautājumu, vai esi kādreiz luncinājis asti, pozitīvi varētu atbildēt vien cilvēka labākie draugi suņi, bet ne paši cilvēki.
Šis arī, iespējams, ir iemesls, kā dēļ kāds britu izgudrotājs ir radījis cilvēkam domātu asti, kas luncinās, tiklīdz nēsātājs jūt prieku vai gandarījumu par kaut ko. Par Tailly nodēvētā pūkainā ierīce strādā pārī ar pulsometru un, jo sirds pukst straujāk, jo ātrāk mākslīgā aste tiek luncināta.

Latvijas operdziedātāja Kristīne Opolais šomēnes debitēs Ņujorkas Metropolitēna operā Džakomo Pučīni operas "Bezdelīga" iestudējumā, iejūtoties titulvarones Magdas tēlā. Šopavasar dziedātāja plāno uzstāties arī Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā, Vīnes Valsts operā un Vīnes koncertzālē.

Mediju komunikācijas darbnīca un filmu studija "Kinolats" uzsākusi darbu pie diviem vērienīgiem Rīgas Eiropas kultūras galvaspilsētas projektiem.
"Dāmu paradīze" 2014.gada vasarā skatītājus aicinās uz modes teātra izrādēm, sniedzot ieskatu Eiropas spilgtajās modes vēstures lappusēs. Savukārt "Liktens lietu muzejs" aicinās uz vērienīgu kultūrvēsturisku liecību ekspozīciju, kas iecerēta kā ļoti personiska rīdzinieku priekšmetisko laika liecību stenogramma.

Londonā atrasta izcilā franču modernista Anrī Matisa glezna, kas tika nozagta 1987. gadā un šobrīd tiek lēsts, ka tā ir aptuveni miljonu ASV dolāru vērta.
Glezna "Le Jardin" jeb "Dārzs" pazuda no Stokholmas Modernās mākslas muzeja 1987. gada 11. maijā. Kā liecina tā laika preses materiāli, glezna nozagta, lai to pārdotu atpakaļ muzejam par iespaidīgu summu. Glezna muzejam ar Zviedrijas Kultūras ministrijas starpniecību tiks atdota tuvāko nedēļu laikā.

Nepietiekamā finansējuma dēļ Liepājas Simfoniskais orķestris šogad vairs nerīkos Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu, kas pērn martā Liepājā notika divdesmito reizi.
Festivāls, ko savulaik aizsāka Liepājas Simfoniskā orķestra bijušais mākslinieciskais vadītājs Imants Resnis, bija kļuvis ne tikai par nozīmīgāko gada kultūras sarīkojumu Liepājā, bet arī iekarojis Latvijas profesionāli un mākslinieciski augstvērtīga un prestiža mūzikas festivāla statusu.

Biļetes uz visiem nākamo Dziesmu un deju svētku pasākumiem varēs iegādāties no marta beigām.
25. Vispārējie latviešu Dziesmu un 15. Deju svētki Rīgu šovasar pieskandinās no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Apmeklētāji viesi tiek aicināti uz vairāk nekā 50 pasākumiem, turklāt liela daļa no tiem būs bezmaksas, ļaujot svētku pasākumos piedalīties jebkuram interesentam.

Dalīties