Duets " Tur un tur" ir no Kuldīgas dziļmežiem. Viņi ir divi pēdējie mohikāņi no Kuldīgas 90. gadu alternatīvās scēnas, kuri šādā sastāvā spēlē kopš 2011. gada. Līdz šim pieticīgi sniegti vien daži koncerti.

Abiem dalībniekiem saknes meklējamas Kuldīgas pagrīdes mūzikā, neviens mūzikas skolā nav gājis, un abiem pirmie soļi mūzikā sākās ar negantu Kuldīgas hardcore — Štro kā Vonosonoloppus  ģitārists veidoja gan 90. gadu sākuma smagās kompozīcijas, gan arī 90. gadu otrās puses instrumentālā perioda hitus, bet pēc tam turpināja ar lielās skatuves iekarošanu ar R.A.P. Savukārt bundzinieks Edgars pēc sviedriem Kuldīgas gadsimtu mijas hardcore grupā Hugo pārgāja uz instrumentālām basa un bungu serenādēm (Grupa Vilnis). 2006. gadā Vilnī iekļāvās arī Štro, kopīgi nospēlējot virkni koncertu un dodoties divās Eiropas tūrēs. Pēc Viļņa darbības pārtraukšanas abi drīz vien atrada kopīgu valodu, jaunizveidotajā Zabadaka studijā eksperimentējot ar cilpu veidošanas  iespējām. Laika gaitā ir izkristalizējusies spēlēšanas maniere un tehniskie risinājumi – lai gan ģitāra ir tikai viena, pilnīgāks skanējums tiek iegūts ar atsevišķu līniju ģitāras partijām, atsevišķu — sintezētam basam. Tās abas tiek vadītas un sinhronizētas ar vairākām cilpu stacijām un apdarinātas ar neskaitāmiem efektiem. Lieki piebilst, ka visas skaņas tiek radītas dzīvajā un nav izmantotas gatavas fona cilpas. Arī pirmais ieraksts „Pagriezieni” rakstīts dzīvajā, Zabadaka studijā, bet miksēts un māsterēts pie Ģirta Laumaņa @ Hodila rec Valmierā. Aleksandrs Štro – ģitāra, pedāļi, efekti
Edgars Briška – bungas, perkusijas, sempli "Tur un tur" 7 kompozīciju albumu "Pagriezieni" 2015.gada oktobrī izdos izdevniecība NABA MUSIC. Skaņdarbs "Vestibils" pirms nedēļas debitēja Radio NABA Top10LV.

Dalīties