Latvijas Universitātes mini-planetārijā iespējams aplūkot visdažādākos debess objektus, sākot ar zvaigznājiem un Mēnesi, un beidzot ar planētām, miglājiem un tālām galaktikām.

Ikdienā pietrūkst zvaigžņu? Nāc pie mums! Zvaigžņotās debesis un astronomiskos videorullīšus demonstrē uz liela, plakana ekrāna ar kvalitatīvu skaņas pavadījumu. Stāstījums un subtitri latviešu valodā. Planetārija izrādes piemērotas dažāda vecuma apmeklētājiem, sākot ar jaunāko klašu skolēniem. Atšķirībā no teleskopa, planetārijā zvaigžņotās debesis var vērot jebkuros laikapstākļos! Jaunas planetārija programmas No 2014. gada novembra Latvijas Universitātes Zinātņu un tehnikas vēstures muzeja miniplanetārijs piedāvā jaunas programmas:
  • Ceļojums Saules sistēmā. 6. novembrī, 4. decembrī, 8. janvārī, 5. februārī
  • Iepazīsim zvaigznājus! 13. novembrī, 11. decembrī, 15. janvārī, 12. februārī
  • Kas šobrīd redzams debesīs? 20. novembrī, 18. decembrī, 22. janvārī, 19. februārī
  • Videofilma „Skatieni Visumā” 27. novembrī, 29. janvārī, 26. februārī
Skolēnu grupām, kuras vēlas apmeklēt planetāriju, bet nav iespējas to darīt vakaros, ceturtdienās piedāvājam arī dienas seansus, ja apmeklētāju skaits ir lielāks par 20 cilvēkiem. Par dienas seansiem jāvienojas pa tālruni 26539970, vai e-pastu gunta.vilka@lu.lv. Iespējams pieteikt arī seansus krievu valodā. Planetārijs atrodas Rīgā, Latvijas Universitātes galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19, Zinātņu un tehnikas vēstures muzejā (415. telpa). Zāles ietilpība – 60 vietas. Seansi notiek reizi nedēļā, ceturtdienās plkst. 18.00, atskaitot svētku dienas. Seansa ilgums viena stunda. Uz 50 vietām iespējams iepriekš pieteikties nospiežot pogu "Pieteikšanās seansam". Atlikušās vietas tiek izpārdotas pirms seansa. Apmeklējuma maksa pieaugušajiem 2 eiro. Skolēniem, studentiem, pensionāriem un invalīdiem 1 eiro. Lai netraucētu citus apmeklētājus, seansa laikā nav atļauts lietot mobilos telefonus un fotografēt, ienest ēdienus un dzērienus. Ja grupa, kas lielāka par 10 cilvēkiem, nevar ierasties uz pieteikto seansu, lūdzam to paziņot uz e-pasta adresi muzejs@lu.lv. Ja apmeklētāju skaits ir mazāks par pieciem, seanss tiek atcelts. Šiem apmeklētājiem ir tiesības apmeklēt nākamo seansu bez maksas. Planetārija seansi notiek no septembra līdz maijam.

Pieteikšanās seansam

Dalīties