Sākot ar sestdienu, 5. aprīli, Latvijas Universitātes radio Naba ēterā internetā un Latvijas Radio 5. programmā katru otro nedēļu skanēs raidījums „Anotācija”, kas stāstīs par aktualitātēm Latvijas muzejos, galerijās un kultūras telpās. Raidījumu vadīs vēsturniece Aija Fedorova.

Raidījuma pamatā ir iecere palīdzēt orientēties plašajā aktivitāšu piedāvājumā tiem, kas muzejos un galerijās nokļūst kā apmeklētāji, kā arī rosināt par sevi un savām aktuālajām pārdomām pastāstīt cilvēkus, kuru darbs un ikdiena profesionāli saistīti ar šo nozari. „Nav šaubu, ka šis ir laiks, kurā Latvijas muzeji mēģina saprast un atrast savu vietu un nozīmi 21. gadsimtā, vienlaikus rūpējoties par citu, krietni senāku laikmetu liecībām. Šis raidījums noteikti nebūs mēģinājums kādu piespiest apmeklēt muzejus, galerijas, vai kultūras telpas, vairāk mēģinot paraudzīties uz dažādiem kultūras procesiem no atšķirīgiem skatupunktiem”, stāsta raidījuma ieceres autore un vadītāja Aija Fedorova.

Raidījuma saturisko pusi veidos gan sarunas ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem un viņu pieredzi muzeju apmeklēšanā, diskusijas par dažādiem aktuāliem tematiem un reportāžas par muzeju, galeriju vai kultūras telpu veidotajiem pasākumiem, informatīvi pārskati par notikumiem kultūras dzīvē, visam minētajam esot mijiedarbībā ar daudzveidīgu mūziku no Latvijas un visas pasaules. Pirmajā raidījumā savos iespaidos par redzēto muzejos ārzemēs un Latvijā nedaudz dalīsies Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš. Tāpat klausītāji varēs iegūt informāciju par aktuālajām izstādēm un pasākumiem aprīlī.

Raidījums turpmāk skanēs katru otro nedēļu, sestdienās no plkst. 17.00 līdz plkst. 18.00. Ar raidījuma ierakstiem varēs iepazīties arī radio Naba raidījumu arhīvā www.naba.lv

Sekot raidījuma „Anotācija” aktualitātēm un paust savu viedokli var gan Twitter profilā @anotacija, gan informatīvajā lapā Facebook: fb.com/AnotacijaRadioNaba

Dalīties