Radio NABA piedāvā noklausīties nedēļas interviju ar Šekspīra festivāla producenti Leonardu Ķesteri par Šekspīra jubileju Latvijā. Intervijas laikā tiek iztirzāta festivāla programma un apskatīti nozīmīgākie Šekspīra 450 jubilejas pasākumi, teātra izrādes, tirdziņi, konferences u.c.

2014.gadā aprit 450 gadi kopš izcilā angļu renesanses dramaturga un dzejnieka Viljama Šekspīra dzimšanas. Ņemot vērā Viljama Šekspīra nozīmi pasaules kultūras vēsturē, kā arī viņa daiļrades nepārejošo vērtību un aktualitāti mūsdienās, dažādas Šekspīra tematikā ieinteresētas organizācijas - Britu padome Latvijā, Latvijas Kultūras akadēmija, žurnāls VETO Magazine, Dailes teātris un Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs - ir apvienojušās, lai ar dažādiem pasākumiem un kultūras notikumiem atzīmētu Šekspīra jubileju Latvijā. Jubilejas gada programmas „Šekspīram 450” ietvaros jau norisinās video konkurss jauniešiem, tiek radīta multimediāla izstāde, lekcijas un diskusijas, teātra izrādes, filmas un citas aktivitātes. Centrālais gada notikums būs Šekspīra festivāls, kas norisināsies no 16. līdz 20. maijam, kad Rīgā ar Norvik bankas atbalstu pasaules turnejas „Globe to Globe” ietvaros ieradīsies pasaulē slavenais „Shakespeare’s Globe” teātris. Šekspīra jubilejas pasākumi ir iekļauti arī „Rīga 2014”, Eiropas Kultūras galvaspilsētas gada programmā.
Radio NABA Aktuālā intervija ir iknedēļas 30 minūšu informatīva atkāpe no mūzikas programmas, lai uzzinātu par notiekošo Latvijas kultūras dzīvē - runāsim ar pasākumu producentiem, māksliniekiem un kultūras entuziastiem par lieliem un mazākiem kultūras procesiem, katru trešdienu plkst. 17.00, naba.lv/raida

Dalīties