Grupa ”BEDRE” izveidota Rīgā 1987. gada sākumā, kad diviem klasesbiedriem Jānim Silam un Danielam Zaikinam radās ideja par muzikālu sadarbību. Sākotnēji eksperimentējot ar radioaparātiem un bērnu sintezatoriem, mēģina salipināt kopā visādas skaņas. Pie aparatūras tiek rudenī, iepazīstoties ar grupu ”Jumpravu”, no kuras uz īsu laiku aizņemas sintezatorus. 1987. gada rudenī tiek ierakstītas pirmās četras dziesmas.

Grupa ”BEDRE”  izveidota Rīgā 1987. gada sākumā, kad diviem klasesbiedriem Jānim Silam un Danielam Zaikinam radās ideja par muzikālu sadarbību. Sākotnēji eksperimentējot ar radioaparātiem un bērnu sintezatoriem, mēģina salipināt kopā visādas skaņas. Pie aparatūras tiek rudenī, iepazīstoties ar grupu ”Jumpravu”, no kuras uz īsu laiku aizņemas sintezatorus. 1987. gada rudenī tiek ierakstītas pirmās četras dziesmas. Šūšanas pulciņā Tehniskajā jaunrades namā iepazīstas ar  trešo ”Bedres” dalībnieku Jurģi Krāsonu. 1988. gadā kopējiem spēkiem ieraksta pirmo albumu ”Alumīnija Olga”. Paralēli grupas darbībai Annas ielā ar citiem domubiedriem tiek iesaistīti Aleponijas valsts izveidē. Tā bija kā valsts valstī – ar saviem statūtiem un senatoriem kā parodija un protests pret apkārt notiekošajām auseklīšu aktivitātēm, kā arī padomju iekārtu. Laika posmā no 1988. līdz 1989. gadam  tiek ierakstīti vēl trīs albumi – ”Aprīļa Eksgumētās Potences”, ”Indifference” un ”RZ 1 Erekcija”. Pirmā iespēja tikt uz skatuves bija 17. arodvidusskolā, taču vietējais komjaunatnes līderis ”Bedres” tekstus uzskata par pārāk radikāliem un izsaka rājienu. Uz Mālpils ”Durvīm” neaizbrauc, bet festivāls Pļaviņās izgāzās. Kārtīgi nospēlēt izdodas vienīgi Brenguļos kopā ar ”Rādi, Rādi Video” un ”Anna Vannā Kāpēc”. Grupas ”Bedre” pastāvēšanas laikā tiek nospēlēti seši koncerti, no kuriem daži beidzas kā kautiņi ar neapmierinātiem apmeklētājiem. Grupa ”Bedre” beidz pastāvēt 1990. gadā, kad, bēgot no dienesta Padomju armijā un šejienes sabiedrības, Jānis Sils emigrē uz ASV. Viņš izveido solo projektu ”U.S.O.C.A.” un ieraksta vēl divus albumus Izmantoti materiāli : Daiga Mazvērsīte (Padomju Jaunatne – 1989.g. 3.)  / Juris T. (LABA - Nr.3 2003.g.)

Raidījums "Absolūtais minors" skan katru otro trešdienu no 22.00-23.00. Atkārtojums pēc nedēļas trešdienas naktī plkst. 24.00 arī FM vilņos.   BEDRE 1987/1990 retrospekcija 01. BEDRE - Čukča mans labais draugs 02. BEDRE - Alumīnija Volga 03. BEDRE - Kāpēc tu šeit stāvi ? 04. BEDRE - Emptiness 05. BEDRE - Nakts darbs 06. BEDRE - Jauna diena aust 07. BEDRE - Come in my backside 08. BEDRE - Vērtība 09. BEDRE - Papa 10. BEDRE - Tu mani - Es tevi 11. BEDRE - Naģene 12. BEDRE - Higher mind 13. BEDRE - Utopiskā pielabināšanās 14. BEDRE - Militārisms 15. BEDRE - Lai slava tam

Dalīties