Otrdien, 26. maijā, plkst. 19.00 radio NABA raidījumā „Zinātnes vārdā” viesosies LU Botānikas muzeja vadītāja Irēna Berga. Raidījumā tiks runāts par floras pētniecību, augu herbarizēšanu un Latvijas botānikas vēsturi.

Bioloģe Irēna Berga jau četrdesmit gadus strādā Latvijas Universitātē un viņas pārziņā ir arī LU Botānikas muzejs, kurā tiek uzglabātas gan 19.gs. dabaspētnieku vāktās, gan 20 gs. LU Botānikas katedras mācību spēku un studentu vāktās herbārija kolekcijas. Nozīmīgākās no tām ir Baltijas augu herbārijs, Latvijas augu herbārijs, Vispārīgais ziedaugu herbārijs, P.Lakševica herbārijs, J.Ilstera herbārijs un N.Maltas sūnu kolekcija. Paralēli tam Irēna vada arī nodarbības LU Bioloģijas fakultātes studentiem un jau ilgāku laiku nodarbojas ar Latvijas zinātņu vēstures izpēti. Raidījumā tiks pārrunāta herbāriju nozīme botānikas vēstures izpētē un tas, ko zinātnei šodien var dot iepriekšējo gadsimtu laikā uzkrātā pieredze.

Raidījumu vadīs Aija Fedorova.

Raidījums „Zinātnes vārdā” radio NABA ēterā 95.8 FM iepazīstina klausītājus ar Latvijas augstskolu studējošo un dažādu zinātņu nozaru pētnieku darbiem, eksperimentiem un jaunatklājumiem. Raidījumā tiek iztaujāti topošie un esošie zinātnieki un pētnieki par viņu akadēmisko un praktisko ikdienu, mēģinot runāt par zinātnieku darbu, sasniegumiem un grūtībām visiem saprotamā un aizraujošā veidā. Raidījums skan otrdienās no plkst. 19.00 līdz plkst. 20.00 ar atkārtojumu svētdienās no plkst. 16.00 - 17.00 arī pieci.lv FM viļņos.

Dalīties