Trešdien, 13. maijā, Radio NABA raidījumā “KŪL” – “Kultūras ūnijas laiks” meklēsim kultūras krustpunktus un aplūkosim to, kā pilsētvide ietekmē kultūru un kā kultūra ietekmē pilsētvidi. Šajā raidījumā mūsu studijas viesi būs raidījuma pirmajā daļā arhitekte un urbānā dizainere Evelīna Ozola, bet pēc šīs sarunas studijā pievienosies jaunie režisori no Latvijas Kultūras akadēmijas, kas pavisam drīz Avotu ielu pārvērtīs par teātra izrāžu skatuvi. Raidījuma sākums plkst: 19:00.

Mūsu pirmā viese Evelīna Ozola ir arhitekte un urbānā dizainere, kura meklē veidus, kā ielas un publisko telpu padarīt ērtāku un draudzīgāku dažādām sabiedrības grupām: gājējiem, riteņbraucējiem, auto vadītājiem, sportistiem un citiem.  Pēdējos 7 gadus Evelīna raksta elektroniskajos un drukātajos medijos un šobrīd ir Latvijas radošo industriju mājaslapas www.fold.lv redaktore.  Kā arī jau jūnija sākumā ar savu iedvesmas stāstu uzstāsies konferencē TEDxRiga.

Pavisam drīz, maija otrajā pusē notiks pirmizrāde staigājamajai izrādei „Avotu iela” , kuras reālā darbība notiks dažādās vietās uz Avotu ielas – gan veikalos, gan pagalmos, gan tieši uz ielas. Tas ir neparasts iestudējums visās nozīmēs – tās darbība notiks reālajā vidē, kurai seši latviešu dramaturgi uzrakstījuši īpašas 10 minūšu lugas, bet tās iestudēs visjaunākā režisoru paaudze. Par piedzīvojumu pilno izrādes radīšanas proceus, par sajūtām izrādi radīt prom no skatuvēm un sēdošiem skatītājiem , par izrādēm, kuras dramaturgi veidojuši tieši konkrētajām norišu vietām sarunāsimies ar jaunajiem režisoriem Justīni Vaivodi un  Mārtiņu Zariņu.

Ausīgākajiem klausītājiem būs iespēja piedalīties arī konkursā – tādēļ laikus var pierakstīt studijas telefona nr: 67034455 un sekot raidījuma Facbook.com lapai, lai uzzinātu visu pirmais.

Dalīties