Kultūras, izglītības un zinātnes ziņas skan radio NABA ēterā pirmdien, otrdien, trešdien un piektdien no 15:00-15:10.

21.maijā Rīgas Ekonomikas augstskolas telpās notiks starptautiska konference- Augstākās izglītības internacionalizācija. Konferencē piedalīsies starptautiski atzīti augstākās izglītības un politikas veidošanas eksperti no Somijas, Latvijas, Ķīnas, Dienvidkorejas un citām valstīm Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē rīt plkst.14.30 notiks komunikācijas zinātnes nodaļas studentu veidoto dokumentāro filmu pirmizrādes. Studenti prezentēs savus darbus, kuri tapuši kursa "Televīzijas dokumentārā filma" ietvaros. Kopumā tiks prezentēti astoņi stāsti, kurus vieno tēma - Latvijas mediju vēsture. 23.maijā no plkst. 13-16 Eiropas Savienības mājā Aspazijas bulvārī 28, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra aicina ikvienu interesentu iepazīties ar Eiropas Brīvprātīgā darba esošo un bijušo brīvprātīgo pieredzes stāstiem. Pasākuma apmeklētāju vietu skaits ir ierobežots, tādēļ  par savu dalību lūgums ziņot līdz 22.maijam, rakstot uz e-pastu: iluta.stepanova@jaunatne.gov.<wbr></wbr>lv. 16.maijā plkst. 15 Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā notiks Ritas Spalvas grāmatas "Klasiskā deja un balets Eiropas kultūrā" atvēršanas svētki. Tas ir pirmais izdevums latviešu valodā par Eiropas baleta vēsturi. Pasākumā piedalīsies monogrāfijas veidotāji, recenzenti, Latvijas Kultūras akadēmijas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāji u.c. Atkarība no interneta var būt ļoti spēcīga, tik spēcīga, ka, netiekot apmierinātai, tā var novest pie pašnāvnieciskas rīcības. Čitā, kas atrodas vēl uz austrumiem no Baikāla ezera, kāds pusaudzis izlēcis pa daudzdzīvokļu nama 10. stāva logu. Uz šādu neprātīgu rīcību 15 gadus veco pusaudzi pamudinājis vecāku aizliegums internetā skatīties video. No drošas nāves jaunieti paglābis zem loga esošais koks, kura zaros viņš iestrēdzis.
Šovakar Spīķeru koncertzālē uzstāsies austrāliešu dziedātāja Emma Hamiltone. Hamiltone koncertos izpilda gan savas dziesmas, gan atzītu džeza un šansona dziesmu savas interpretācijas. Mūziķe, komponiste un dzejniece Hamiltone Latvijā dziedās duetā ar brāli Tomasu.  Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā.
Mūzikas klubā NABAKLAB ceturtdien, 16. maijā, plkst. 19.00 notiks Latvijas Universitātes jauno mūzikas grupu konkursa „Hadrons 2013” noslēguma koncerts. Tajā uzstāsies žūrijas izvirzītās sešas labākās mūziķu apvienības. Konkursa dalībniekus vērtēs kompetenta žūrija, kura noteiks trīs labākās grupas. Līdz 16. maija plkst. 12.00 LU portālā www.lu.lv arī klausītāji var novērtēt konkursa finālam izvirzītās grupas un nobalsot par sev tīkamāko. Lielāko balsu skaitu saņēmusī grupa 17. maija vakarā saņems īpašo Lāčplēša balvu.
Piektdien, 17. maijā plkst.17.00 Latvijas Rakstnieku savienībā, ciklā "Pie galda ar skabargām" notiks tikšanās ar Guntaru Godiņu. Dzejnieks un atdzejotājs Guntars Godiņš skabargainas domas paudīs un atskabargas mētās kopā ar Sandru Ratnieci, Ingmāru Balodi un Uģi Prauliņu. Aicināti visi interesenti. Sestdien, 18. maijā, Muzeju nakts ietvaros Esplanādē no plkst.18.00 līdz 21.00 ikviens aicināts plašāk uzzināt par Liktens lietu muzeju. Esplanādē improvizētā viesistabā varēs skatīt videostāstus par jau muzejam apkopotajiem priekšmetiem, tikties ar muzeja veidotājiem un klātienē pieteikt savus stāstus vai nodot priekšmetus muzejam. Sestdien 18. maijā plkst. 19.00 ar latviešu jaunās mediju mākslinieces Irīnas Špičakas audiovizuālo instalāciju “Metasphere” Muzeju nakts ietvaros RIXC Mediju telpā tiks atklāta izstāžu programmas jaunā sezona. Izstāde būs apskatāma līdz 13. jūnijam. RIXC Mediju telpa atrodas 11. Novembra krastmalā 35. Ieeja bez maksas.

Dalīties