5. oktobrī raidījumā "Nezāle" runāsim par ēdienu. Ēdiens ir pamatvajadzība, tik pierasta, ka esam aizmirsuši par to pat domāt. Lielākā daļa no mums ikdienā iedziļinās pārtikas produktu stāstā – to tapšanas procesā, to ceļā pie mums, un tajā, kā ēdiens, kuru izvēlamies, ietekmēs mūsu veselību, dzīves kvalitāti un mūsu nākotni.

Pētījumi, kas pēdējos gados ir veikti Eiropā, lai analizētu patērētāju ietekmi uz vidi, parāda, ka gandrīz puse cilvēku radītās ietekmes uz vidi ir tieši vai netieši saistīti ar pārtiku.

"Naba" studijā Sanita Rībena un Māris Portugālis sarunāsies ar Zani Bojāri un Jāni Brizgu par vienu no videi draudzīgākajiem pārtikas iegādes modeļiem – tiešo pirkšanu.

Klausies raidījumu svētdien 17.00 Latvijas radio 5, naba.lv un pieci.lv.

Dalīties