Radio NABA 4. un 5. oktobrī, t.sk. 12.Saeimas vēlēšanu dienā, piedāvās plašu kultūras raidījumu klāstu, interesantus viesus un tēmas.

SESTDIENA       

14:00 – 16:00   
Mūzu muzejs

138. raidījumā skanēs tādas dziesmas, kurās ir inkorporētas citas dziesmas.
Piemēram, Morisejs savā dziesmā iekļauj Elvisa dziesmas fragmentu, Bloodhound Gang izmanto Pixies dziesmas fragmentu, Hospitāļu iela – The Doors, bet paši The Doors ...
       
16:00 – 17:00   
Bron-Hits

Šosestdien raidījumā kopā ar tulkotāju Džeidu Vilu (Jayde Will) atskatīsimies uz veiksmīgi nosvinētajām Dzejas Dienām - atskaņosim Heli Laksonenas dzejas lasījumu oriģinālvalodā un atdzejojumā, dzirdēsim Raiņa vārsmas angļu mēlē, kā arī uzzināsim par dzejas festivālu parašām ārpus Latvijas.
    
17:00 – 18:00   
Anotācija 4. oktobra raidījumā stāstīsim par nupat atklāto Latvijas Mākslas akadēmijas laikmetīgās mākslas izstādi "Sievietei būt", kurā 23 mākslinieki runā par dzimumu līdztiesības jautājumiem. Raidījumā izskanēs Sabiedrības integrācijas fonda pārstāves Aldas Sebres, LMA rektora Alekseja Naumova un mākslinieku Kristapa Zariņa, Lilitas Bauģes, Diānas Janušones, kā arī Annas Zvaigznes komentāri par tēmu.
        
18:00 – 19:00   
Vēstures ķīlis

Šīs nedēļas raidījuma Vēstures ķīlis viesis būs titula ''Gada vēsturnieks 2013'' ieguvējs Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes profesors Aivars Stranga. Raidījums tiks veltīts Saeimas vēlēšanām un darbībai starpkaru periodā Lativjā.
Mūsdienu Latvijas sabiedrībā diskusijās par ar politiku saistītām tēmām bieži tiek vilktas paralēles ar Latviju starpkaru periodā. Šis laika periods ir vienīgā atsauce uz mūsu sabiedrības vēsturisko pieredzi demokrātiskā politiskā sistēmā un Latvijas valstiskuma ideja balstās uz šīs politiskās sistēmas turpinājumu. Tāpēc pirms 12. Saeimas vēlēšanām uzskatām, ka ir svarīgi atskatīties uz pirmo 4 Saeimas sasaukumu darbību, aktuālajām politiskajām diskusijām, vadošajām partijām un personībām.
Raidījumu vadīs Kārlis Sils un Jānis Šiliņš
        
19:00 – 20:00   
Plūdums

4.oktobrī  muzikāla kolāža DJ MARIO izpildijumā "Joaquin Joe Claussell The Unofficial Edits & Overdubs".
    
20:00 – 21:00   
Dabsolis

Studijā vibe55 ar tumšāku un eksperimentālāku skanējumu.
        
21:00 – 22:00   
Brīvsolis

4.oktobra vēlēšanu dienas "Brīvsolī" skanēs eklektiska mūzika no Jarvis Cocker, Moloko, Nico, Emmy The Great, 17 Hippies, pašmāju grupas "Dzeltenie pastnieki", Metronomy, Jonsi un citiem.
        
22:00 – 23:00   
Saprāta Aparāts

Saprāta Aparāts šoreiz ieklīst sirreālistu un sirreālisma žanra vēsturiskajos tīmekļos. Raidījumā tiks runāts par Zigmundu Freidu, viņa psiholoģiskajiem eksperimentiem, kas noved pie automātiskās rakstības un Andrē Bretona sirreālisma manifesta, tāpat arī tiks pētītas visdīvainākās un sirreālākās mākslas darbu radīšanas metodes gan intelektuālas, gan smieklīgas.
Un tas nebūt nav viss, kas Jūs sagaida šoreiz - mistiski maģiskajā, objektīvi subjektīvajā Saprāta Aparātā!  
   
SVĒTDIENA       

15:00 – 17:00   
Studentu pietura

Kamēr studenti lēnām aprod ar agru celšanos no rītiem, pienākumiem un jaunā mācību gada sākumu, jau tagad, gluži kā kartupeļu jaunā raža, ienākusi informācija par neskaitāmām iespējām, kā studens var papildināt savu ikdienu un īstenot sen plānotus mērķus!
Oktobra pirmajā raidījumā runāsim ar LU karjeras centra pārstāvjiem, kuri pastāstīs par tuvojošajām LU karjeras dienām, kā arī noskaidrosim, ko no teju tikko darba tirgū ienākušajiem studentiem sagaida darba devējs, lai tos paņemtu praksē. Tāpat ieskatīsimies arī Karjeras nedēļā, ko rīko VIAA, un iepazīsimies ar vienu no jaunajām "Studentu pieturas" aktīvistēm - Anci Čaunu!
    
17:00 – 18:00   
Nezāle 5. oktobrī raidījumā "Nezāle" runāsim par ēdienu. Ēdiens ir pamatvajadzība, tik pierasta, ka esam aizmirsuši par to pat domāt. Lielākā daļa no mums ikdienā iedziļinās pārtikas produktu stāstā – to tapšanas procesā, to ceļā pie mums, un tajā, kā ēdiens, kuru izvēlamies, ietekmēs mūsu veselību, dzīves kvalitāti un mūsu nākotni.
Pētījumi, kas pēdējos gados ir veikti Eiropā, lai analizētu patērētāju ietekmi uz vidi, parāda, ka gandrīz puse cilvēku radītās ietekmes uz vidi ir tieši vai netieši saistīti ar pārtiku.
"Naba" studijā Sanita Rībena un Māris Portugālis sarunāsies ar Zani Bojāri un Jāni Brizgu par vienu no videi draudzīgākajiem pārtikas iegādes modeļiem – Tiešo pirkšanu.  
   
18:00 – 20:00   
NABA Top25 & NABA Latviešu Top10

Nedēļas aktuālākās mūzikas topi - ieskats Latvijas un pasaules alternatīvās mūzikas jaunumos.
Ar iknedēļas mūzikas topu iepazīstina Atis Žagars.
    
20:00 – 21:00   
Bitīt matos

Viesos grupa Ghettozloba ...stāstīs par jauno albumu "Pamats sirdsmieram". 22:00 - 24:00
Mirklis pirms miera

Raidījums tiem, kuri grib gulēt mierīgi.
p.s. Neaizmiedz pie radio.

Dalīties