Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts” šogad notiks naktī no 5. uz 6. septembri. Šogad festivāls Rīgā tiek organizēts jau 10 gadu pēc kārtas, iesaistot galvaspilsētas aktīvākos kultūras un mākslas dzīves pārstāvjus, kā arī starptautiskus mūsdienu mākslas projektus. “Baltā nakts” ir kļuvusi par gaidītu un neatņemamu kultūras notikumu Rīgā, katru gadu septembra sākumā. LR6 - Latvijas Universitātes Radio “NABA” šogad forumā piedalīsies ar projektiem "Vārdu kalns" un "Videogrāfija".

Vārdu kalns
20.00 - 2.00
Arkādijas parks



“Baltās nakts“ laikā Arkādijas parks pārtaps “Vārdu kalnā”, kura norisi iedvesmos Starptautiskais gaismas un gaismas tehnoloģiju gads, kā arī Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubileja. Pastaiga pa “Vārdu kalnu” piedāvās nokļūt stāstu un skaņu krātuvē, kurā ikvienam pasākuma apmeklētājam tiks piedāvāta iespēja pabūt saistošā un atraktīvā literatūras klasiķu gaišo ideju pasaulē pavisam vienkāršā veidā – pastaigājoties pa Arkādijas parka kalnu. Izejot cauri vairākiem līmeņiem, būs iespēja izbaudīt viņu dzejas un pierakstīto domu skanisko un vizuālo iedarbību. Pašā Arkādijas parka virsotnē no plkst. 20.00 “Baltās nakts“ apmeklētāji varēs baudīt muzikālus priekšnesumus. Uzstāsies grupas "Zāle", “Dzelzs Vilka Jauno Jāņu orķestris”, “Sus Dungo”, mūziķe Sabīne Moore.

Pēc pusnakts: abu dzejnieku radošie teksti mijas ar Radio Naba DJ izvēlētu skanisko noformējumu: dziesmas, kas pasākuma apmeklētājiem ļaus laisties dejās vai vienkārši izbaudīt došanos cauri Arkādijas parkam uz citiem “Baltās nakts” tuvās Pārdaugavas pasākumiem.

Videogrāfija X
21.00 - 3.00
Latvijas Universitātes akadēmiskais centrs ”Torņakalns”, Jelgavas iela 1

Šī gada kultūras forums paredz sasniegt jaunus apvāršņus un atvērt jaunas durvis, kas  atbilst projekta “Videogrāfija X” programmai. Vienīgajā un senākajā klasiskā tipa augstākajā mācību iestādē, Latvijas Universitātē, jaunuzceltajā akadēmiskajā centrā “Torņakalns” notiks intelektuāli daudzveidīgās, laikmetīgās skaņu pasaules priekšnesumi un manifests vienlaikus.
“Videogrāfija X” viesmākslinieki - “SCULPTURE” (Lielbritānija),  “BEACHERS” (Lielbritānija/ Latvija), “RIN LA” (Igaunija) un “AON” (Latvija, Rīga). Programmā arī  DJ  un VJ priekšnesumi – Wickis, Gosh, Selfish/ Bombey un VJ PB.

Mūziķu uzstāšanos vizuāli bagātinās oriģinālas, pašu mākslinieku veidotas lielformāta video instalācijas.

Projektus atbalsta: Rīgas dome.

Savukārt no 22.00 - 4.00 iesakām apmeklēt audiovizuālu deju vakaru klubā “Nabaklab" (Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 12) Klubs “Nabaklab” piedāvā klubā vēl nebijušu audiovizuālu dīdžeju un vīdžeju priekšnesumu visas nakts garumā, pirmoreiz lielāko daļu apmeklētājiem pieejamo telpu izgaismojot ar vizualizācijām, nevis ierastajiem gaismas objektiem. Par vakara programmu rūpēsies DJ/VJ apvienība "Videoritmi”, bet kluba bāros būs pieejami īpaši šim vakaram radīti kokteiļi.

Dalīties