Kultūras, izglītības un zinātnes ziņas skan radio NABA ēterā pirmdien, otrdien, trešdien un piektdien no 15:00-15:10.

Trešdien, 29. maijā, pulksten 19.00 Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes kafejnīcā notiks kultūras ekspresiju vakars „Ziedoni ķirsī”. Šī būs jau piektā „Ziedonis ķirsī” norises reize. Ieeja pasākumā par velti. Apmklētāji aicināti ņemt līdzi uzkodu groziņus.      Akreditācijas komisija 24. maijā uz sešiem gadiem akreditējusi arī Latvijas Universitātes īstenotos studiju virzienus "Vēsture un filozofija", "Informācijas un komunikācijas zinātnes", "Ģeogrāfijas un zemes zinātne", "Ķīmija, ķīmijas tehnoloģijas un biotehnoloģija". Studiju virzieni akreditēti uz pilnu termiņu jeb sešiem gadiem.
Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Rumānijas goda konsulāts Latvijas Republikā aicina uz grāmatas „Rumānijas – Latvijas attiecības. Diplomātiskie dokumenti” atklāšanu. Pasākuma norises vieta -  Latvijas Universitātes Mazā aula, Raiņa bulvārī 19, 30.maijā pulksten 17.30.
Piektdien, 24.maijā, Spageti tiltu konstruēšanas pasaules čempionātā Ungārijā, Obudas universitātē Rīgas Tehniskās universitātes studentu komanda "RAM" izcīnīja augsto trešo vietu, komandas radītajam tiltam izturot 447 kilogramu lielu svaru. Par 2013. gada čempioniem kļuva mājinieku komanda, uzrādot tilta izturību 543 kilogramu apmērā, kas ir arī jauns pasaules rekords makaronu tiltu konstruēšanā.  Pirms aptuveni 12 800 gadiem, kad uz Zemes savam noslēgumam tuvojās pēdējais ledus laikmets un klimats atkal kļuva siltāks, notika kaut kas neparasts, kā rezultātā klimata apstākļi atkal kļuva līdzīgi tiem, kas valdīja ledus laikmetā. Kalifornijas Universitātes Santabarbarā profesors Džeimss Kenets uzskata, ka šīs izmaiņas notika viena gada laikā, aizsākot Lielo Sasalumu jeb jaunāko driādes periodu. Jaunāko pētījumu rezultāti liecina, ka klimata atkārtotu atdzišanu varēja izraisīt iespaidīga sadursme ar kosmisku objektu. 
27. un 30. maijā " Dirty Deal Teatro" notiks režisora Andra Kalnozola izrāde "Labākais cilvēks Tahkurannā".   Izrādes radošajā komandā ir režisors un dramaturgs Andris Kalnozols, scenogrāfe Kristīne Vītola un aktieri Ivars Krasts, Lienīte Osipova, Edgars Kaufelds un Jurģis Spulenieks.
Dabas muzejā 30. maijā plkst. 18:00 notiks sezonas noslēguma dabas vakars „Bioloģiskā daudzveidība - orhidejas dabā un uz palodzes”, kurā apmeklētāji varēs uzzināt vairāk par šiem krāšņajiem ziediem.  Ieejas maksa: 1.00 Ls
Latvijas Rakstnieku savienībā pasākumu cikla "Pie galda ar skabargām" ietvaros 31.maijā plkst.18.00 notiks tikšanās ar Valdi Artavu. Par bijušo, esošo un topošo kopā ar Valdi Artavu diskutēs Jānis Jurkāns un Sandra Ratniece.  Līdz 28. jūnijam Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerijā, Alberta ielā 13, apskatāma pirmā izstāde no starptautisko izstāžu sērijas – „Tulkojot atsauces I”. Projekts „Tulkojot atsauces” tiecas notvert šodienā joprojām klātesošus padomju laika nospiedumus jeb atsauces postsociālisma teritorijā – mākslā, publiskajā telpā, arhitektūrā, sabiedrībā, kolektīvās un personiskās atmiņas laukā.
29. maijā pulksten 21.00 Mākslas centrā "Totaldobže" notiks kustību mākslas "buto" izrāde "Cilvēka projekts", kuras autori ir horeogrāfe un kustību māksliniece Simona Orinska un starpdisciplināro mākslu studija "IDEA GNOSIS". Biļetes uz izrādi varēs iegādāties uz vietas, cena – trīs lati.

Dalīties