Edgars Kļaviņš ir paraolimpietis, kurš, būdams vājredzīgs, nodarbojas ar sporta karalieni – vieglatlētiku, pārstāvot trīs disciplīnas - 100 m sprintu, 200 m sprintu un tāllēkšanu.

  Edgars ir tikai 21 gadu jauns, taču savā īsajā karjerā, kas ir vien divi gadi, jau bijis dalībnieks Londonas Paraolimpiskajās spēlēs un sasniedzis labus rezultātus gan Latvijā, gan ārpus tās. Pašpārliecinātais puisis arī turpmāk paredz savas karjeras augšupeju un Pasaules Vieglatlētikas čempionātā Francijā cer ierindoties labāko pieciniekā.

„Visi labie rezultāti nāk caur smagu darbu,” – saka optimistiskais sportists un nenoliedz, ka sportot ar redzīgiem sportistiem ir izaicinājums un tas viņam patīk – tā esot iespējams sasniegt labākus rezultātus, jo vienmēr ir kāds, kas skries viņam pa priekšu un kuram varēs dzīties pakaļ.

Paralēli smagajiem treniņiem, Edgars atrod laiku arī mācībām un pašreiz studē Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē. Turpmāko dzīvi puisis plāno saistīt ar sportu, tādēļ izvēlējies studēt par sporta skolotāju un neizslēdz iespēju nākotnē kļūt arī par treneri.

Dalīties