Šodien, 26. septembrī, plkst. 19.00 krogā „Zobens un Lemess” notiks sievietēm metālmūzikā veltīta saruna, kas atklās LR6 – Latvijas Universitātes radio NABA raidījuma „Vārnu Laiks” ārpus ētera sarunu cikla jauno sezonu. Pasākumā piedalīsies vairāku latviešu smagās mūzikas grupu dalībnieces. Ieeja bez maksas.

Sieviešu klātbūtne metālmūzikā un citos radniecīgos smagās mūzikas žanros vienmēr tikusi pamanīta. Viedokļi šīs tēmas ietvaros svārstās no stereotipu uzvaras gājieniem līdz aicinājumiem dzimuma vietā pievērst uzmanību cilvēku muzikālajām prasmēm. Kāda ir un kā vēsturiski veidojusies sieviešu klātbūtne grupā un smagajā mūzikā ne tikai vietējā, bet arī starptautiskā mērogā? Par to sarunā piedalīsies vairāku latviešu smagās mūzikas grupu dalībnieces: Sandra, grupu „Heresiarh”, „Sanctimony” un „Neglected Fields” vokāliste; Kristiāna, grupas grupas „Eschatos” vokāliste; Māra, „Karmafree” un „Ocularis Infernum” vokāliste, kā arī Veina, kura grupā „Obscurus Orbis”spēlē dūdas, rata liru, kokli un klavieres. Tāpat sarunu papildinās sieviešu balsij rokmūzikā veltītā radio NABA raidījuma „Dievišķās balsis” vadītājs Ivars, kurš darbojies un darbojas arī grupās „Skumju Akmeņi” un „S.A.D”.

Radio NABA raidījums „Vārnu Laiks” sāk ārpus ētera sarunu vakaru jauno sezonu, lai jautātu, atbildētu, klausītos, iemācītos ko jaunu, kā arī kvalitatīvi pavadītu laiku. Iepriekš šajā sarunu ciklā ir runāts par mūzikas ierakstu formātiem un to kvalitāti, skaņotāju darbu, videoklipu estētiku un režiju, mūzikas žurnālistiem, vietējām mūzikas izdevniecībām, atkarībām, un muzikālo gaumi. Turpmākajos sarunu vakaros plānots pievērsties gan mūzikai un skatuvēm, gan lietām, kas nodarbina, iespaido un atrodas mums apkārt.

FB pasākums: facebook.com/events/1580879758599456

Dalīties