AKE, kas uzstājies audio-video tiešraidē NABAs 12. jubilejā, 2014. gada 1. decembrī, tolaik brīvā stila mūzikas raidījuma "Adata" ietvaros, laidis klajā svaigu materiālu.

Iespējams, baldonieša “AKE” vārdu kāds izdzird pirmo reizi, taču viņa darbības sākumi ir datējami jau 2000. gadu sākumā. Vienlaikus esot visai savrupa vietējā hiphop scēnas figūra, “AKE” ir bijis līdzgaitnieks tādiem šobrīd īpaši aktuāliem vietējā hiphopa izpildītājiem kā “ansis” un “Edavārdi” vēl krietni pirms viņu popularitātes plašākām masām. 

Īpaši izceļama būtu “AKE” līdzdalība apvienībā “PKI” jeb “Pagrīdes Karaļvalsts Ieraksti” (kā sastāvā bija “ansis”, “Edavārdi”, “Skutelis”, “Eliots”, “Arčijs”, “AKE”, “KasPis” un “181h”), kuri laikposmā no 2007. līdz 2011. gadam būtiski reformēja latviešu hiphopu un cēla tā latiņu, ieviešot sarežģītākus mākslinieciskās izteiksmes līdzekļus - daudzvārdu atskaņas, metaforas, salīdzinājumus, pančlainus u.c.

Arī iepriekšējos “AKE” izdevumus - “Gaismas pils” (2009), “Vārds” (2011) un “Skaistākās lietas pasaulē” (2013) - producējuši gan “ansis”, “Oriole”, “Niklāvz” u.c. Taču šis albums tapis sadarbībā tikai ar vienu producentu “Tablis”, kurš ir gan veidojis pilnīgi visus muzikālos pavadījumus, gan veicis ierakstu un tā pēcapstrādi, gan arī iesaistījies kā vokālā izpildījuma redaktors.

“AKE” jaunie skaņdarbi ir ievērojami atšķirīgāki no līdzšinējumiem veikumiem, galvenokārt, tieši ar īpašo rečitatīva paņēmienu flow jeb plūdumu, kas rada īpaši svaigas noskaņas, reizē nezaudējot uzticību golden age hiphop pamatvērtībām. Tematiski albums satur lielu devu sociālā reālisma un pārdomas par pēdējā laikā hiphop scēnā notiekošo apvienojumā ar pacilājošas nostalģijas dvesmu. Un, protams, tas viss caurvīts ar “AKE” tik ļoti raksturīgo melno humoru, kas nekad neliek vilties.

Ieraksts ir bijis gatavs jau pāris gadus atpakaļ, taču zādzības rezultātā tas bija zudis un ticis izveidots no jauna. Nešaubīgi ar papildu jaudu.

Albums “Apetīte” pieejams populārākajos straumēšanas servisos:

Bandcamp: https://akelvhh.bandcamp.com/releases

Spotify: https://open.spotify.com/album/5o60iBOw4d0YgbBDqVDplo?si=7rnzCFPzSGa44fa3jhgx4w
Pieejamas arī divu gabalu video versijas, kā autors ir Reinis Pētersons a.k.a. DJ Goodzh / “Steez media”:

youtube.com/watch?v=7J7lcbzBlpU&frags=pl%2Cwn

youtube.com/watch?v=5PcUP3iRYos&frags=pl%2Cwn

Dalīties