Washing Machina (SE)

Raidījumā ar astoņām grupām apskatīsim jaunumus no Ziemeļvalstīm - Somijas , Zviedrijas , Dānijas un Norvēģijas. Trīs jaunas grupas ar debijas EP - "Moonwards" (FI) , "Dog Park" (SE) , "Ocean Daze" (NO) , kā arī debijas LP no "Washing Machina" (SE) . Otro reizi raidījumā ar otrajiem LP - "Kindsight" (DK) un "Spunsugar" (SE) , kā arī otrais LP no Malmo (SE) "darkpostrock" kvinteta "Den Der Hale" .

Ievadā divas jaunas Helsinku (FI) grupas :

somu valodas "dreampop" kvartets "Hattara" veidots 2022.g. , izdevis četrus singlus un būs ar septembrī izdoto "Filmi" (2023) open.spotify.com/album/3KlnEdRNRTTei4ZxuN3pWW ;

"indiegaze" kvintets "Moonwards" (veidots 2022.g.) ar 16.februārī izdoto debijas EP "Moonwards" (2024) open.spotify.com/album/1XTq1LKD19T10kT2hEgm0A Grupa DKFM apritē.

No Dānijas otro reizi ar 19.aprīlī izdoto otro LP "No Shame No Fame" (2024) open.spotify.com/album/7zgJarUu8JQqK6qWi5AHFV būs Kopenhāgenas "powerpop/indiegaze" kvartets "Kindsight" .Grupa veidota 2018.g. , 2020.g. maijā apskatīts tika debijas LP "Swedish Punk" (2020) . Jaunais albums ir gana klasisks `ziemeļvalstu ģitārindiepops` , albuma tūre pa Zviedriju un Dāniju aprīlī/maijā.

No Zviedrijas četras grupas , trīs pirmoreiz

No Gēteborgas Annikas Marman līderētais jaunais "indiepop" kvartets "Dog Park" ar debijas EP "Gemini" (2023) open.spotify.com/album/7AXLsVfxnrp1waIHzIYA8O ;

Malmo "postpsych/darkpostrock" dubultvokāla kvintets "Dan Der Hale" 2.februārī izdevis otro LP "Pastoral Light" open.spotify.com/album/1xiWWwvQwQcJ4Z30qP3f0G , kas tiek prezentēts maijā ar septiņu koncertu tūri pa Vāciju , Beļģiju un Franciju. Grupa piedalījusies šīgada "Eurosonic" festivālā Nīderlandē. Debijas LP "Harsyra" izdots 2021.g.

Pirmoreiz ar debijas LP , 2021.g.sākumā veidotais Stokholmas "postgrunge" dubultvokāla kvartets "Washing Machina" , kuras mūzikā zināma ietekme no 90-mito gadu mūzikas. Albums "The Spontaneous Splendid" (2024) open.spotify.com/album/7mXV0ky8k0fQurDtqCBQed izdots 1.martā ar desmit dziesmām , bet pirms tam jau grupas kontā ir divi EP. (2021./2023.g.) Koncertējusi Zviedrijā.

Otro reizi otro LP "A Hole Forever" (2023) open.spotify.com/album/4gYTRSTcYK8W6qd61ONv6B jau "shoegaze" aprindās zināmais Malmo "electro/shoegaze" trio "Spunsugar" . Trio veidots 2018.g. , darbojas bez bundzinieka , aktīvi izdevis ierakstus no 2019.g. - ir vēl divi EP (2019./2021.g.) un 2020.g.oktobrī apskatītais debijas LP "Drive Through Chapel" (2020) . Ir DKFM apritē.

Noslēgumā jauns "darkgothgaze/postrock" kvartets "Ocean Daze" no Oslo (NO) ar debijas EP "Destroyer" (2024) open.spotify.com/album/2ZnHEVn1RPj1GAmmXoiG7w Agrākos gados grupa vēl izdevusi trīs singlus un koncertējusi pagaidām tikai Oslo. 

Dziesmu saraksts 

1."Hattara" - "Filmi"

2."Moonwards" - "Black Coffee"

3."Kindsight" - "Eyelids"

4."Kindsight" - "Love You Baby All the Time"

5."Dog Park" - "Act As If"

6."Dan Der Hale" - "The Horse From Turin"

7."Washing Machina" - "Uncompletable"

8."Washing Machina" - "Eaten People"

9."Spunsugar" - "Skin Unwell"

10."Spunsugar" - "Taxidermy"

11."Ocean Daze" - "Murder Your Memory" 

Audio/video 

"Hattara" - "Filmi" www.youtube.com/watch

"Moonwards" - "Black Coffee" www.youtube.com/watch

"Kindsight" - "Eyelids" www.youtube.com/watch

"Kindsight" - "Love You Baby All the Time" www.youtube.com/watch

"Dog Park" - "Act As If" www.youtube.com/watch

"Dan Der Hale" - "The Horse From Turin" www.youtube.com/watch

"Washing Machina" - "Uncompletable" www.youtube.com/watch

"Washing Machina" - "Eaten People" www.youtube.com/watch

"Spunsugar" - "Skin Unwell" www.youtube.com/watch

"Spunsugar" - "Taxidermy" www.youtube.com/watch

"Ocean Daze" - "Murder Your Memory" www.youtube.com/watch

Dalīties