Dool (NL)

Raidījumā ar desmit grupām apskatīsim jaunākos 2024.g. dažādu žanru albumus no Rietumeiropas , piecas grupas pirmoreiz. Vairāki debijas EP no grupām "Hallway" (DE) , "Hear Me Out" (DE) , "Library Card" (NL) , "Maquillage" (BE) , debijas LP no "Intrusive Thoughts" (FR) .Trešais LP no "darkrock" kvinteta "Dool" (NL) , otrais LP no "postroka" kvinteta "Habitants" (NL) un debijas LP no "postgrunge" trio "ILA" (BE) .

Ievadā trīs grupas no Vācijas ,

pirmoreiz ar debijas EP divas grupas : Minhenes "indiegaze" sekstets "Hallway" ar EP "Hallway" (2024) open.spotify.com/album/4g7zYkei38VOE6gzSAKrD0 ,

Belefeldes "postpunk" kvintets "Hear Me Out" ar EP "Permanent Thoughts" (2024) open.spotify.com/album/7exnkbzLIxzCIQC1EeFD00

Otro reizi ar EP ""Flawless (2024) open.spotify.com/album/135IJRRN1QIrda87Zhmz8H būs Berlīnes "anarcho post punk" kvartets "CIERŃ" . EP seko 2022.g.maijā izdotajam debijas LP "The Emperor Rx" (2022) , kas 2022.g.LP Topā bija 24.vietā.

No Beļģijas pirmoreiz jauns "shoegaze" kvartets "Maquillage" , kurā vokāliste/ģitāriste ir Gioia Podesta no izjukušā Veronas (IT) kvarteta "You , Nothing" (pārējie dalībnieki izveidoja Veronā jau nesen apskatīto grupu "May Eyes Love") . Kvartets izdevis debijas EP "Kabuki Brush" (2024) open.spotify.com/album/2LSWnpzQCQ8ShL39oMxIWB ar piecām dziesmām un video dziesmai "Blue" .

Beļģu intensīvais "indierock/postgrunge" trio "ILA" raidījumā trešo reizi ar debijas LP "Ayna" (2024) open.spotify.com/album/3WdR5BToqovTjfE8cg8GXE Grupas līdere ir beļģu-turku izcelsmes vokāliste/ģitāriste Ilayda Cicek , un viena no dziesmām būs turku valodā. Agrāk apskatīti un labi novērtēti abi EP "Montage" (2019) un "Felt" (2021) .

No Nīderlandes trīs grupas :

pirmoreiz aktuāls un aktīvi koncertējošs Roterdamas "postpunk" kvartets "Library Card" ar debijas EP "Nothing , Interesting" (2024) open.spotify.com/album/4wzy3foMTOWeACd3J2FXoC

Ceturto reizi ar otro LP "Alma" (2024) open.spotify.com/album/6D8LcsKb6iwmEfWMsoSaYP būs pieredzējušu mūziķu "postroka" kvintets "Habitants" . Jau agrākajos raidījumos tika iekļauti divi singli "Morgen" un "Highways" no šī LP . Grupas debijas LP "One Self" (2018) bija augstajā 4.vietā 2018.g. LP topā.

Ceturto reizi raidījumā pazīstamais un kvalitatīvais "darkrock" kvintets "Dool" ar trešo LP "The Shape of Fluidity" (2024) open.spotify.com/album/37VDGpwMawkkWx2XSFrb8e Albums ar blīvo ģitārisko skanējumu turpina grupas agrāko un apskatīto albumu "Here Now , Thre Then" (2017) un "Sumerland" (2020) ceļu . Grupa piedalījusies daudzos lielos tumšās un smagās/metāla mūzikas festivālos , veidota 2015.g. Roterdamā.

Noslēgumā no Francijas pirmoreiz :

ar debijas LP "Dysphorie" (2024) open.spotify.com/album/1VZJCNKKM3PsUsCEyH1nOf būs jaunais Rouenas klasiskā "postpunk" kvartets "Intrusive Thoughts" . Gana agresīvs "postpanka" un "pankroka" savienojums .

 

Dziesmu saraksts 

1."Hallway" - "Maelstrom"

2."Hear Me Out" - "Warment Zement"

3."CIERŃ" - "Puppets"

4."Maquillage" - "Loneliness"

5."ILA" - "Make It Easy"

6."ILA" - "Ben Anlamam"

7."Library Card" - "Well , Actually"

8."Habitants" - "Youth"

9."Dool" - "Self-Dissect"

10."Dool" - "Evil In You"

11."Intrusive Thoughts" - "Five Times"

 

Audio/video 

"Hallway" - "Maelstrom" www.youtube.com/watch

"Hear Me Out" - "Warment Zement" (live) www.youtube.com/watch

"CIERŃ" - "Puppets" www.youtube.com/watch

"Maquillage" - "Loneliness" www.youtube.com/watch

"ILA" - "Make It Easy" www.youtube.com/watch

"ILA" - "Ben Anlamam" www.youtube.com/watch

"Library Card" - "Well , Actually" www.youtube.com/watch

"Habitants" - "Youth" www.youtube.com/watch

"Dool" - "Self-Dissect" www.youtube.com/watch

"Dool" - "Evil In You" www.youtube.com/watch

"Intrusive Thoughts" - "Five Times" www.youtube.com/watch

 

Dalīties