Brume (CA/SF)

`Smagajā` raidījumā ar septiņām grupām un septiņām garām dziesmām apskatīsim jaunos "doom/psychodelic/stoner/postmetal/posthc" žanra albumus no ASV , četras grupas pirmoreiz . Debijas LP no klasiskām "doom/psychodelic" grupām - "Castle Rat" un "Snakemother" , jaunais Arizonas "posthc" kvintets "Bite the Hand" , leģendārā "Slayer" koveru projekts "Slower" (apvienojušies pazīstamu grupu dalībnieki) . Un jauni albumi no agrāk bijušajām grupām "Guhts" , "EMBR" , "Brume" .

Jaunais Fēniksas (AZ) "posthc" kvintets "Bite the Hand" sācis pirmspandēmijas laikā ar vairāku singlu izdošanu , tad izdots debijas EP "With or Without You" (2023) open.spotify.com/album/5TPSjSqTTf2Eb9JZlpZBnz no kura būs raidījuma dziesma "Comfy" . Bet jau 2024.g. grupā izdevusi trīs singlus , kuri tiks iekļauti jau izziņotajā debijas LP "Conned Out Of Life" , kas tiks izdots šoruden. Grupa jaunajos singlos tuvinās "hardcore" žanram.

Turpinājumā divas grupas ar debijas LP klasiskā "psyhodelic/doom" žanrā :

2019.g. beigās veidotais Ņujorkas "doom/desertrock" kvartets "Castle Rat" ar debijas LP "Into the Realm" (2024) open.spotify.com/album/30pWmMh4zKmgbe1jRk8S1n Grupa saka , ka viņu žanrs ir "fantasy doom metal" , kas arī redzams viņu vizuālajā tēlā koncertos .

Un Oklendas (CA) `sieviešu` "doom" kvartets "Snakemother" ar debijas LP "Snakemother" (2023) open.spotify.com/artist/4STKEeznlzuilOsfCY8vTP Klasisks žanra albums , grupa koncertos piedomā par vizuālo tēlu , mūzikā sasaucas ar agrāk apskatīto Kalifornijas `sieviešu` trio "Faetooth" (abas grupas arī koncertējušas kopā) .

Otro reizi ar debijas LP "Regeneration" (2024) open.spotify.com/album/3Z4ZQyQKuFDS4fQZKsMYze būs Ņujorkas "postmetal" kvartets "Guhts" . Klasisks žanra albums , vokāls albumā varētu būt izcelts vairāk .

Studijas projekts "Slower" , kurā apvienojušies vairāku pazīstamo `smago` grupu dalībnieki (Fu Manchu/Monolord/Lowrider/Kyuss/Kylesa/Year of the Cobra) un izveidojuši piecu dziesmu debijas LP "Slower" open.spotify.com/album/3d8XUMZuE3thn8C0oEsh63 ar leģendārās "thrash metal" grupas "Slayer" dziesmu versijām. Projekta līderis ir ģitārists Bob Balch no "Fu Manchu" . Raidījuma dziesmas vokāliste ir Amy Barrysmith no Sietlas `psych/doom` dueta "Year Of The Cobra" .

Trešo reizi raidījumā jau pieredzējušais Birminghamas (AL) "postmetal/sludge" kvartets "EMBR" (agrāk "Amber") , kas pēc trīs gadiem kopš apskatītā debijas LP , izdevis otro LP "EMBR"(2023) open.spotify.com/album/5IS5ZpUCS2PgvWiMeIykDb Grupa veidota 2015.g. , un sākotnēji pirms debijas albuma iesildījās ar trīs EP .

Noslēgumā trešo reizi raidījumā ar trešo LP "Marten" (2024) open.spotify.com/album/6OwYhFUsfuV74rP8hno6DE būs Sanfrancisko (CA) pieredzējušais "postrock/doom" trio "Brume" (dibināts 2014.g.) . Jaunajā LP grupa atgājusi no "doom" uz "postroka" pasāžām ar čellu (2021.g. grupai pievienojies čelliste no "Amber Asylum" ) , lēnas dziesmas ar pārejām uz "doom/sludge" . Agrāk apskatīti abi grupas LP - "Rooster" (2017) un "Rabbits" (2019)

Dziesmu saraksts

1."Bite the Hand" - "Comfy"

2."Castle Rat" - "Red Sands"

3."Snakemother" - "Circles"

4."Guhts" - "White Noise"

5."Slower" - "War Ensemble"

6."EMBR" - "The Conflict"

7."Brume" - "New Sadder You".

Audio/video 

"Bite the Hand" - "Comfy" www.youtube.com/watch

"Castle Rat" - "Red Sands" www.youtube.com/watch

"Snakemother" - "Circles" www.youtube.com/watch

"Guhts" - "White Noise" www.youtube.com/watch

"Slower" - "War Ensemble" www.youtube.com/watch

"EMBR" - "The Conflict" www.youtube.com/watch

"Brume" - "New Sadder You" www.youtube.com/watch

Dalīties