7. septembrī mūsdienu kultūras forumā “Baltā nakts” Tallinas kvartālā, Angāra koncertzālē notiks audiovizuāls laikmetīgās skaņu mākslas notikums “Videogrāfija XIX – Space Textures XVIII”, kas jau deviņpadsmito gadu kādu no Rīgas kultūrvietām ietērpj skaņās un vizualizācijās. Pasākums sākums plkst. 20.00.

“Videogrāfija” drosmīgi atspoguļo video mākslas un laikmetīgās mūzikas mijiedarbības spēku dažādās vietās un laikos, radot sintēzi starp mūziku, video mākslu, arhitektūru, vēsturi un laikmetīgumu. Šī gada koncertprogramma apmeklētājus iekustinās dažādas elektroniskās mūzikas variācijas, sākot no tehno, dub, IDM līdz pat ekspresīviem kontrastiem un analogiem ritma eksperimentiem. Uz skatuves būs klausāma un  vērojama Kanādas/ Vācijas, Somijas un Latvijas mūziķu un VJ mijiedarbība.

VIDEO TIEŠRAIDE sestdien, 7.septembrī no pl.20.00-1.00

Programmā:

20.00   ANDRIS DZENĪTIS

21.00  GAS OF LATVIA

22.00  MESAK (Somija) 

23.00  DEADBEAT  (Kanāda/ Vācija)

00.00   DIE TREPANATION/ ĢIRTS OZOLIŅŠ

Programmas norisi klātienē varēs baudīt Angāra koncertzālē Tallinas ielā 10-3. Koncertprogramma būs skatāma arī tiešraidē Radio NABA sociālo tīklu platformās un REplay.lv.

Koncertprogramma tiks īstenota jau deviņpadsmito gadu, programmās piedalījušies mākslinieki no vairāk nekā 20 valstīm, un tas noticis visdažādākajās Rīgas publiskajās telpās – Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Universitātē, Lielajā ģildē, Rīgas kongresu namā, Dzelzceļa muzejā, Rīgas cirkā, Rīgas centrāltirgū, Vērmanes dārzā, Vagonu zālē, Latvijas Okupācijas muzejā uz daudzās citās publiski pieejamās vietās.

Pasākums notiek Mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” programmas ietvaros. To rīko LR 6 – LU Radio NABA, atbalsta Rīgas pašvaldība. Ar visiem “Baltās nakts” notikumiem iespējams iepazīties tīmekļa vietnē www.baltanakts.lv. Pasākumos ieeja ir bez maksas.

Dalīties